Beli Tartuf (Tuber Magnatum Pico)

Tuber magantum pico je definitivno najskuplja i najcenjenija pečurka na celom svetu. Njegov izgled je uglavnom nepravilnog oblika sve do potpuno okruglog. Žućkaste je boje, a njegov miris i ukus su jedinstveni pa s razlogom pleni kuhinjama širom sveta. Sezona berbe: Sredina septembra do kraja decembra.

Crni Letnji Tartuf (Tuber Aestivum Vitt.)

Tuber aestivum vittadini, poznatiji kao letnji tartuf je i najrasprostranjeniji od svih tartufa, nežnog i blagog ukusa, a uglavnom je okruglog obilika. Sezona berbe: Početak maja do kraja avgusta.

Crni Tartuf (Tuber Brumale)

Tuber brumale je tartuf koji se javlja u zimskom periodu, njegov rod je uglavnom sitan ali potpuno okruglog oblika. Aroma i miris su značajno intezivnija za razliku od ostalih crnih tartufa. Sezona berbe: Početak januara do kraja februara.

Crni Tartuf (Tuber Uncinatum)

Tuber uncinatum je dosta sličan crnom letnjem tartufu, s tim što je njegov presek za nijansu drugačiji od crnog letnjeg tartufa, ima intezivniju aromu i raste uglavnom nepravlinog pa sve do do potpuno okrulog oblika.Sezona berbe: Početak septembra do kraja decembra.

Bianchetto Tartuf (Tuber Borchii)

Tuber borchii je tartuf koji raste nepravilnog obilika, a njegova aroma podseća na beli luk. Boja mu je slična kao i belom tartufu (magnatum pico).Sezona berbe: Kraj januara do kraja aprila.